Kwaliteit afleveren staat centraal bij Paletten Andries. Om hieraan te kunnen voldoen, wordt er voldaan aan alle nodige vereisten en nodige licenties.

kwaliteitsgarantie droogovens

Hittebehandeling – ISPM-15 Standaard

Hout is een natuurproduct, waardoor er een mogelijkheid bestaat dat het levend ongedierte bevat. Indien ongedierte meekomt via houten verpakkingen, kunnen bossen aangetast geraken. Om deze verspreiding te voorkomen, worden houten verpakkingen behandeld conform ISPM 15.  ISPM15 of ook wel “International Phytosanitary Measure 15” is een fytosanitaire regeling opgesteld door de International Platection Convention (IPPC), een onderorganisatie van United Nations Food and Agriculture Organizations (FAO). De regeling beschrijft de behandeling van hout dat ingezet wordt in het internationale verkeer van goederen met als doel het doden van organismen zoals parasieten in het hout en geldt voor verpakkingen van massief hout voor ondersteuning, bescherming of transport van goederen.

Heat Treatment / ISPM 15 behandeling bij paletten

Voor houten paletten betekent de ISPM15 norm dat de palet een Heat Treatment (HT) of Dielectric Heating (DH) behandeling dient te ondergaan om de organismen en parasieten die zich in het hout van de palet zou bevinden te doden. Heat Treatment is een hittebehandeling : De paletten worden verhit totdat er gedurende een periode van minimaal 30 minuten een kerntemperatuur van 56ᵒC of hoger is bereikt. Na de behandeling krijgt de palet het IPPC merkteken

Paletten Andries beschikt over 2 droogovens waarin een Heat Treatment (HT) behandeling uitgevoerd wordt. Paletten Andries is geregistreerd onder het nummer BE-99023.

De droogovens kunnen eveneens zo ingesteld worden dat het hout gedroogd wordt tot een restvochtigheid van 8%, om zo droge paletten te kunnen aanbieden aan onze klanten.

HT brandmerk
ISO 9001 : 2015

ISO 9001

De ISO 9001 norm is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.  Deze norm zorgt ervoor dat bedrijven een systeem opzetten om kwaliteit te kunnen garanderen.

Paletten Andries volgt deze ISO 9001 standaard accuraat op, zodat kwaliteit, zowel in de productie als in de administratie ten allen tijde gegarandeerd kan worden.

EPAL

De EPAL licentie zorgt ervoor dat de EPAL-paletten voldoen aan duidelijke specificaties. Paletten Andries heeft deze licentie, zodat kan bewezen worden dat de EPAL paletten die Paletten Andries levert voldoen aan deze specificaties.

EPAL licentie 2021

PEFC

In 2020 werd de PEFC-certifiëring (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) behaald. Dit wereldwijd certifatiesysteem staat voor een duurzaam bosbeheer. Met dit PEFC certificaat wil Paletten Andries een milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar bosbeheer ondersteunen.